MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. | EGYEDI KORMÁNYDÖNTÉSSEL MEGÍTÉLT KÖZVETLEN TÁMOGATÁS (EKD)
Európai uniós pályázatokkal kapcsolatos projektmenedzsmenttel, szervezetfejlesztéssel és üzleti tanácsadással állunk ügyfeleink rendelkezésére.
európai unió, pályázatírás, projektmenedzsment, szervezetfejlesztés, pénzügyi tanácsadás, képzés, innováció, stratégia, tervezés, közbeszerzés, pályázatkészítés, nemzetközi pályázat, Horizont2020, Visegrád Fund
18112
page-template-default,page,page-id-18112,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

EGYEDI KORMÁNYDÖNTÉSSEL MEGÍTÉLT KÖZVETLEN TÁMOGATÁS (EKD)

Európai uniós források hiányában, nagyvállalatok beruházásainak megvalósításához a Magyar Kormány egyedi döntése alapján biztosított készpénztámogatás (EKD) segítségével van mód vissza nem térítendő támogatást igénybe venni. Az EKD támogatás mértékék többek között egy kifinomult értékelési rendszer segítségével állapítják meg, amely számos tényező figyelembevételén alapul, mint például a beruházással érintett régió fejlettsége, az ágazat, az EU által meghatározott maximális támogatási intenzitás mértéke az adott régióban, ahol a beruházás megvalósul.

 

A támogatás igénybevételére régiónként és megyénként eltérő szabályok vonatkoznak, melyeket az alábbi térkép tartalmaz:

A támogatási forma egyedi jellegéből és a jogszabályi környezet előírásaiból fakadóan az igénylési folyamat során kiemelten fontos, hogy minden lépést a megfelelő időpontban tegyen meg a befektető. Az EKD támogatás folyamata az alábbi lépésekből áll (a teljesség igénye nélkül):

 

  1. A támogatási igény hivatalos bejelentése
  2. A támogatási ajánlat
  3. A támogatási szerződés véglegesítése, aláírása
  4. A beruházás megvalósítása
  5. A beruházás fenntartása

 

Annak érdekében, hogy befektető partnereink az elérhető legmagasabb támogatásban részesüljenek, szakértőink a teljes folyamat során képviselik a beruházó érdekeit és javaslataikkal a beruházást támogatási szempontból legoptimálisabb méretre és formára alakítják. Partnereinkkel minden esetben közösen törekszünk támogatási szempontból a legmagasabb, kötelezettségvállalási oldalról pedig az optimális paramétereket kialakítani.

 

Az EKD támogatás igénybevételével kapcsolatos szakértői szolgáltatásaink lefedik a teljes folyamatot: a projekt optimalizálásától kezdődően, a támogatási igény bejelentésén és képviseleten át, a támogatási szerződéssel kapcsolatos tanácsadói tevékenységeken keresztül, egészen a megvalósítási időszakban történő támogatási-projektmenedzsment szolgáltatásokig, valamint a fenntartási időszakban szükséges monitoring jelentések elkészítéséig.