MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. | Indiai cég fejleszt a polgári ipari parkban
Európai uniós pályázatokkal kapcsolatos projektmenedzsmenttel, szervezetfejlesztéssel és üzleti tanácsadással állunk ügyfeleink rendelkezésére.
európai unió, pályázatírás, projektmenedzsment, szervezetfejlesztés, pénzügyi tanácsadás, képzés, innováció, stratégia, tervezés, közbeszerzés, pályázatkészítés, nemzetközi pályázat, Horizont2020, Visegrád Fund
18463
post-template-default,single,single-post,postid-18463,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Indiai cég fejleszt a polgári ipari parkban

Újabb ügyfelünk sikerét ünnepeljük! Százharminc új munkahelyet hoz létre a Polgáron az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó SONA indiai vállalatcsoport magyarországi tagja, a SONA BLW Hungary Kft. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mi is részesei lehetünk a 4,2 milliárd forintos beruházás megvalósításának és, hogy több mint 600 millió forintos támogatás elnyeréséhez segíthettük hozzá a SONA BLW Hungary Kft-t.

Az autóipari fémmegmunkálással foglalkozó cég 2021-ig 4,2 milliárd forint beruházással százharminc új munkahelyet hoz létre – ismertette Sunjay Kapur, a cégcsoport elnöke. Hozzátette: két németországi gyártóüzemük mellett a magyarországi a harmadik kovácsoló üzemük Európában, ahol összesen 1300 dolgozót foglalkoztatnak. A kovácsolási technológia globális piacán jelenleg 12 százalék a cégcsoport részesedése, öt éven belül ezt szeretnék megduplázni.

A világ legnagyobb személykocsi- és tehergépkocsi-gyártóinak szállítanak kovácsolt alkatrészeket, de megtalálhatóak a gyártmányaik a különféle mezőgazdasági, építőipari eszközökben is – jegyezte meg az elnök. Jelezte, hogy az e-mobilitás területén szintén részt vesznek, az elektromos autógyártóknak is beszállítói.

Polgáron jelenleg 30 embert, két héten belül már negyvenet foglalkoztatnak, a létszámot folyamatosan fejlesztik 2021-ig százharmincra. Az addig megvalósuló 4,2 milliárd forintos beruházás évi 13 milliárd forint árbevételt eredményez majd – ismertette a terveket Sunjay Kapur.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára hozzátette: az utóbbi években jelentősen növekedtek hazánkban az indiai beruházások: 2014-ben és 2015-ben a legnagyobb zöldmezős beruházásokat indiai cégek valósították meg.

Utalt arra, hogy az indiai gazdaság az elmúlt években jelentősen fejlődött, évi 7-8 százalékkal bővült. A magyar gazdaság is 4 százalék növekedést produkált, miközben az EU-átlag 2 százalék körül van – mondta. Megjegyezte, hogy a magyar gazdaság állapota nagy mértékben függ a német gazdaság állapotától: a teljes gazdaságunk negyede függ a német ipartól, a beruházások több mint 25 százaléka, valamint az export-import 25 százaléka is a német gazdasággal történik.

Szabó László beszélt arról is, hogy 2010-ben Magyarország kormánya a munkát helyezte előtérbe a segélyekkel szemben. Mindezt támogatja, hogy ma már csak 15 százalék a személyi jövedelemadó, és mindössze 9 százalék a társasági adó.

Magyarország, a magyar ipar zászlóshajója a járműgyártás,  ehhez kapcsolódik a Polgáron fejlesztő indiai Sona csoport is – jegyezte meg a külügyi államtitkár. Hozzáfűzte: a keleti nyitás 2010-ben meghirdetett politikájának kezd beérni a gyümölcse. Jó hírnek nevezte, hogy sok indiai cég Magyarországon keresztül lép be az Európába.

 

Forrás: kormany.hu

Share Button