Már a második negyedévben megjelenhetnek azok a pályázatok, amelyekkel támogatáshoz juthatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv), valamint a nagyvállalatok és konzorciumi partnerként a felsőoktatási intézmények is. Az innovációs hivatal az egész országra kiterjedő fejlesztési lehetőségeket szeretne nyújtani.

Négy fő irányvonal látható a megújuló hazai kutatás-fejlesztési és innovációs (K+F+I) pályázati rendszerben – tájékoztatta lapunkat a MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. azokra a visszajelzésekre hivatkozva, amelyeket a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) a napokban indított országos konzultációsorozatának első állomásain tapasztalt.

– Az új pályázatok várhatóan már a második negyedévben megjelenhetnek – válaszolta a MAPI stratégiai igazgatója lapunk megkeresésére. Andorka Miklós hozzátette: a hivatalnak is fontos, hogy minél hamarabb elérhetővé tegye a fejlesztésekre felvehető pénzügyi forrásokat a vállalatoknak. Várhatóan a költségeknek hatvan, egy kategóriában pedig nyolcvan százaléka lesz elszámolható a bér, az anyag, a szolgáltatás, illetve az eszközök kiadásaira, de akár a piacra jutásra fordított összegek is leírhatók lesznek.

A teljes cikk az alábbi linkre kattintva olvasható.

Forrás: Magyar Nemzet